GURE ETXEA


HEMERETZI: pasioa, dedikazio handia eta ardura. Gure hiriak itsasoarekin eta arrantzarekin duen lotura estua islatzen dugu plater guztietan. 

Olagarroa, itsaskiak eta arrain freskoa maite ditugu. Gure haztegian hainbat espezie topatuko dituzu, deigarriena aukeratu eta berehala kuzinatuko dizugu. Eta ez nolanahi gainera; gure sukaldariek jatunen aurrez-aurre prestatuko dituzte platerak “Show cooking” ikusgarrian.  

Prestatzen ditugun plater guztiak jatorrizko kalitaterik goreneko jakiekin egin eta mimorik handienaz ekarriko dizkizugu. Gure kartan bertako plater esanguratsuenak ere ezin falta: Ama Olgaren tipuladun olagarroa, Txirla horia marinel saltsan, Behiki nagusiaren azpizuna txingarretan… 

Eta tradizioarekin jarraituz, pintxo aukera zabala ere badugu eskaintzeko: Hegaluze-brotxeta saltsa gozoan, Legatz-takoak saltsa tartariarrarekin, Bakailao tripakiak… 

Edaria ere osagarri ezinbestekoa da Hemeretzi tabernan eta ardo eskaintza borobila izango duzu aukeran. 

Hurbildu ahala erreparatuko diozu lekuaren argitasunari bai eta letoizko apaingarri dotoreei ere. Gure gastro-taberna Gipuzkoako hiriburuaren bihotzean dago, Alde Zaharreko Abuztuaren 31 kalean.

GURE GUTIZIAK…


Pulpo a la brasa
Puntillitas fritas
Txipirones a la plancha
Carabineros a la brasa
almejas en salsa verde
Postre de chocolate
Almejas finas naturales

Ezagutu gure karta

GURE KAPITAINAK

Chefs Pablo y Paula

Paula Saldanha

Jatorriz portugaldarra den Paula Saldanhak betidanik maite izan du sukaldaritza. Afizio eta grina horrek bultzatuta etorri zen Donostiara, eta hementxe hasi zen bere ibilbide profesionala garatzen.

Hamarkada osoa eman zuen Nagusia Lau jatetxea zuzentzen, eta bertan mamitu zen Pablo Soto eta biren arteko harremana.

Pablo Soto

Pablo Soto chefak oso ibilbide oparoa egin du, beti ere egile-sukaldaritzaren bidetik. Galizian jaio eta bertan ikasi zuen, hainbat jatetxetako chef izan zelarik. Tenerifen ere bolada bat eman zuen, eta berriro penintsulara itzuli zenean sukaldaririk onenetako birekin lan egiteko aukera izan zuen: Paco Torreblanca eta Ferrán Adriá.

El Tragabuches jatetxetik pasa ondoren, Soto Tenerifera itzuli zen Hotel Bahía del Duque-ko jatetxea zuzentzera, Donostiara etorri aurretik. Gure artean, Nagusia Lau-n hasi zen, gero Beti Jai Berrian, eta gaur egun, Hemeretzi eta 1813ren arduradun ere bada.

BOGA-BOGA

 (+34) 943 062 690

Abuztuaren 31 kalea, 19
20003 Donostia – San Sebastián

hemeretziberria@gmail.com

ORDUTEGIA

Astelehena
12:00etatik 23:30ra
Asteartea
12:00etatik 23:30ra
Asteazkena
Atseden eguna (uztailean eta abuztuan ezik)
Osteguna
12:00etatik 23:30ra
Ostirala
12:00etatik 24:00ra
Larunbata
12:00etatik 24:00ra
Igandea
12:00etatik 23:30ra

Sukaldea zabalik egun osoan

Oporrak:
Urtarrilaren 21etik Martxoaren 13ra

SARE SOZIALAK

TRIPULATZAILEEN IRRINTZIA

Paseando por 31 de agosto en busca de un sitio para comer de pintxos nos topamos con este local.
Buen ambiente, tanto en el interior como en las mesas exteriores, personal atento y rápido, y buena exposición en la barra de los pintxos fríos.
Probamos diferentes pintxos: de surimi con salsa rosa, de huevo duro con mayonesa, endaladilla rusa, pimiento relleno… todos muy ricos y bien preparados y presentados.
En total menos de 30 euros para dos personas a base de pintxos bebida incluida.

Alberto Salvador Garrido

GOOGLE BUSSINES

Excelente! La chef Paula muy atenta! Eramos dos parejas con dos niñas de cuatro años y Paula fue muy atenta con las niñas. El bogavante a la parrilla estaba riquísimo al igual que el lenguado en salsa. Adicional un chuletón de vaca rubia….perfecto!!

Jose Montalvo

GOOGLE BUSSINESS

Venimos desde Galicia y la verdad es que nos sorprendió la calidad de la comida.

Para nosotros este ha sido el mejor restaurante de pescado fresco de todo San Sebastián.

Es muy recomendable.

La atención de los camareros 10 de 10.

Miguel Ángel

TRIPADVISOR